Ηράκλειο, 19-9-2019

Σήμερα ξεκινήσαμε το νέο πρόγραμμα Erasmus+!!! ?Είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα το οποίο δημιουργήθηκε φέτος και θα διαρκέσει μέχρι τον ?Αύγουστο του 2021. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα!!! Θα φιλοξενήσουμε παιδιά από την Πορτογαλία, τη Πολωνία και τη Μάλτα. Θα είναι φανταστικά!!! Μαζευτήκαμε και οι καθηγητές μας ενημέρωσαν για το πρόγραμμα το οποίο ξεκινούσε. Είχαμε μαζευτεί αρκετά παιδιά...

 14 IMG 9577

 

 Ηράκλειο, 26-9-2019

Σήμερα  μαζευτήκαμε  και  κάναμε μια συνάντηση όπου αποφασίσαμε θα φτιάξουμε σχετικά με την φιλοξενία .Στην συνεχεία αρχίσαμε να υλοποιούμε τις ιδέες  μας σε ομάδες. Κάποιοι  ανέλαβαν να ζωγραφίσουν  χαρτόνια τα όποια έγραφαν «Welcome», κάποιοι ασχολούνταν με τις σημαίες  των χώρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ??Erasmus+ Creative Learning??. Οι υπόλοιποι  τραβούσαν  φωτογραφίες, βρήκαν  χορογραφία και μαζί με την καθηγήτρια των εικαστικών  οργάνωναν τις αίθουσες  με τα σκηνικά από τα προηγούμενα  θεατρικά. Ενώ κάποιοι άλλοι  έγραφαν το ημερολόγιο και οργάνωναν το site...

 

      04 IMG 9583          01 IMG 9596

 

 Ηράκλειο, 3-10-2019

Σήμερα  χωριστήκαμε πάλι σε ομάδες ώστε να τελειώσουμε πιο γρήγορα γιατί σε λίγους μήνες  θα έρθουν τα παιδιά  από  το πρόγραμμα και έχουμε  πολλά να κάνουμε , αλλά με συνεργασία, ελπίζω να τελειώσουμε στην ώρα μας. Το πρόγραμμα Erasmus+ είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσεις παιδιά από άλλες  χώρες...Επίσης 3 παιδιά τράβηξαν φωτογραφίες τις αίθουσες του σχολείου...

 

              02 IMG 9706                                                                 13 IMG 9929

 

Ηράκλειο, 10-10-2019

Σήμερα κόψαμε και πλαστικοποιήσαμε τα καρτελάκια με τα ονόματά μας, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε στο πρόγραμμα...Η ομάδα που ασχολήθηκε με το site το τελείωσε επιτυχώς..Όλοι είμαστε τόσο χαρούμενοι!!! Σιγά - σιγά φτάνουμε ακόμα πιο κοντά στο στόχο μας... Σε λίγες μέρες θα μάθουμε την ακριβή μέρα την επίσκεψης των παιδιών από τις άλλες χώρες...Όλα τα παιδια του προγράμματος ειναι ενθουσιασμένα και ανυπόμονα!!!  

 

 10 IMG 9723 

                             

Ηράκλειο, 17-10-2019

Η σημερινή ημέρα ήταν μία από τις καλύτερες μέρες του προγράμματος διότι κάναμε πάρα πολλά πράγματα!!! Πρώτο και πιο σημαντικό, μας ενημέρωσαν για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15-10-2019.Όλα τα παιδιά ήταν αγχωμένα για την ανακοίνωση των καθηγητών του προγράμματος. Αφού τελείωσε η ενημέρωση μας, μας ανέθεσαν δουλειές. Κάποια παιδιά τελειοποίησαν τα καρτελάκια και συνέχισαν με την πλαστικοποίηση των σελιδοδεικτών που ήδη είχαν φτιαχτεί από άλλα παιδιά του προγράμματος στην αίθουσα των εικαστικών. Ταυτόχρονα τα παιδιά που ήταν στην αίθουσα των εικαστικών έφτιαξαν τις μάσκες που θα δώσουμε στα παιδια που θα έρθουν, ως αναμνηστικό δώρο...Επιτέλους η παρουσίαση του σχολείου τελείωσε!!! Επιπλέον φτιάξαμε τον χάρτη για τον τοίχο του Erasmus...Τέλος τα παιδιά που έχουν ταλέντο στην ζωγραφική, ζωγράφισαν τα πορτραίτα των καθαγητών...

 

             05 IMG 9930                                                        09 IMG 9939

 

 

Ηράκλειο, 25-10-19

Σημερα φταξαμε της μασκες τις οποίες καποιες θα επεξεργαστουν τα παιδια και τις επεξεργαστηκαμε σημερα εμεις... Ομως θα χρειαστει πολυ δουλεια ακομα γιατι  χρειαζομαστε πολλες μασκες!!! Ενω καποιοι αλλοι εφτταχναν τα καρτελακια, το logo του προγραμματοςκαι γενικα έφτιαχναν πραγματα. Τα καλο σημερα ήταν οτι ειχαμε αρκετηωρα να υλοπιησουμε της ιδεες μας!!!

Ηράκλειο,31-10-19

 Σημερα εγινε η κληρωση για τη φιλοξενία και κληρωθηκαν τα κοριτσια που ειχαν δηλωσει!! Ολα τα κοριτσια ειμασταν πολυ αγχωμενα για αν βγουμε στην κληροση...Μετα μας ανεθεσαν αρμοδιοτητες, καποια παιδια ανελαβαν τον χορο , αλλα την φωτογραφηση στους χωρους του σχολιου για να αξιοποιηθεί για το προγραμμα της Μέρας της Ευρώπης, επισης φταχνουμε τα δωρα τα οποια θα δοθουν στα παιδια που θα ερθουν και φταχτηκαν και άλλες μασκες...  

Ηράκλειο, 2-12-2019

Σήμερα, και γενικότερα αυτή την εβδομάδα θα είναι μοναδική. Ήρθαν τα παιδιά και κάναμε πολλές δραστηριότητες. Δώσαμε τα καρτελάκια στα παιδιά και όλοι έδειχναν πολύ ενθουσιασμένοι για την συνέχεια. Ειδικά εμείς που είμαστε από την Ελλάδα γιατί το είχαμε κάνει πρόβα απο την προηγούμενη βδομάδα . Ύστερα κάναμε τρείς κύκλους για να γνωριστούμε καλύτερα. Μετά χωριστήκαμε σε δύο ομάδες την Α και την Β. Η Α ομάδα έκανε δραστηριότητες γνωριμίας και η Β έκανε εικαστικά. Τέλος μπήκαμε στην τάξη με τα φιλοξενούμενα παιδιά. Περάσαμε πολύ ωραία!

 

Ηρακλειο,4-12-2019

Σήμερα είναι η πιο τέλεια μέρα όλη την εβδομάδα. Στην αρχή πήγαμε στο αρχαιολογικό μουσείο. Όλοι είχαμε βαρεθεί. Στο λεωφορείο περάσαμε καλά. Στην συνέχεια πήγαμε για ένα γρήγορο tour στην Κνωσό και μετά φύγαμε για Ρέθυμνο. Ήταν τέλεια ,στο λεωφορείο κοιμήθηκα  όσο μπόρεσα γιατί γινόταν χαμός . Όταν φτάσαμε στο Ρέθυμνο ήταν 3 και έτσι χωριστήκαμε για να πάμε για φαγητό. Αφού φάγαμε ξεκινήσαμε για το λεωφορείο. Αλλά σταματήσαμε για να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες. Μετά στον γυρισμό προσπάθησα πάλι να κοιμηθώ αλλά είχε πολύ φασαρία. Έπειτα μας πήραν οι γονείς μας και μας είπαν ότι έβρεχε πολύ στο Ηράκλειο. Όταν φτάσαμε δεν έβρεχε πολύ.   

 

Ηράκλειο 6-12-2019

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του ταξιδιού .Ενός υπέροχου ταξιδιού με υπέροχο προορισμό. Νέοι φίλοι ,νέες εμπειρίες και μια υπέροχη εβδομάδα. Το πρωί εκείνο όλοι είμασταν συννεφιασμένοι μα και ενθουσιασμένοι ταυτόχρονα .Ήταν η τελευταία μα και η πιο ωραία μέρα αυτής της υπέροχης εβδομάδας. Στην αρχή αρχίσαμε να δουλεύουμε το θεατρικό μας το όποιο θα παρουσιάζαμε το ίδιο βράδυ ,μετά κάναμε διάλλειμα για κολατσιό. Ύστερα, παίξαμε ένα πολύ ιδιαίτερο και ωραίο παιχνίδι μες το σχολείο. Το escape school χωριστήκαμε λοιπόν σε ομάδες και αρχίσαμε...Ήταν εκπληκτικό! Τ ο πιο φανταστικό παιχνίδι που έχω παίξει.Είχε αγώνια, δράση και παρα πολυ γέλιο.

-----Euro Movie Makers

Τρίτη, 24/11/2020

Η  σημερινή συνάντηση ήταν διαφορετική από τις περσινές συναντήσεις μας. Είμαστε μέσα από το διαδίκτυο, μας δυσκολεύει λίγο, λόγω μικρό-προβλημάτων που υπάρχουν. Αρχικά γνωρίσαμε τα νέα παιδιά που ήρθαν στο πρόγραμμα. Και στην συνέχεια μας μίλησε με μια παλιά μαθήτρια του σχολείου μας, η Φωτεινή Στ. Είπε για της δικές της εμπειρίες που έχει ζήσει μέσα από το Erasmus. Μου θύμισε αυτά που είχαμε περάσει πέρυσι. Είναι πολλές όμορφες αναμνήσεις! Απολαμβάνω πολύ αυτή την συνάντηση!!!

Τρίτη, 1/12/2020

Σε αυτή την συνάντηση πρέπει να πάρουμε την απόφαση με τι θέλουμε να ασχοληθούμε στην συνέχεια του προγράμματος. Σχεδόν όλοι επιλέξαμε χειροτεχνίες. Γιατί άραγε? Είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς!!! Τώρα μας δείχνει τα αποτελέσματα ο κύριος Τζωρμπατζάκης και τελειώσαμε για σήμερα!

Τρίτη, 8/12/2020

Σήμερα είμαστε μόνο 4 παιδιά! Ο κύριος Τζωρμπατζάκης μας δείχνει  μια ταινία μικρού μήκους από σχολείο, που εχει βραβευτεί. Μας ζήτησε να πούμε αν έπρεπε να στείλουμε ένα βίντεο, για το σχολείο μας. Τι θα θέλαμε να δείξουμε και πως. Γενικά μιλήσαμε για ταινίες μικρού μήκους που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε, ως ομάδα.

Τρίτη, 15/11/2020

Τελευταία  συνάντηση για φέτος, αλλά αυτή την φορά έχουμε μπει οι περισσότεοι!!! Συνεχίζουμε την συζήτηση για την ταινία μικρού μήκους που είχαμε δει την προηγουμένη φορά. Προτείνουμε κι αλλά πράγματα για να δημιουργηθεί η δικιά μας ταινία. Είναι όλες πολύ καλές ιδέες και γίνονται να γίνουν, όταν ανοίξουμε!!!

 

Τρίτη, 12/01/2021

Σήμερα είναι η πρώτη συνάντηση για φέτος. Αρχίζουμε να κάνουμε πράγματα για το πρόγραμμα. Έχουμε αποφασίσει ποιος θα γράψει το σενάριο, για το βίντεο που συζητάγαμε και πέρισυ. Πιστεύω ότι θα βγει τέλειο!!!  Ανυπομονώ να πάμε στο σχολείο και να ξεκινήσουν τα γυρίσματα!!! Επίσης, λέμε να γίνει ο διαγωνισμός φωτογραφίας, όταν γυρίσουμε στο σχολείο.

Τρίτη, 19/01/2021

Σε αυτή την συνάντηση υλοποιούμε της ιδέες μας, για τον διαγωνισμό φωτογραφίας. Ελπίζουμε να γίνει όταν ανοίξει το σχολείο. Το σενάριο συνεχίζεται και φαίνεται ότι το αποτέλεσμα ως τώρα είναι πολύ καλό!!! Τις προηγούμενες μέρες έγινε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους από κάθε χώρα του προγράμματος. Μας είπε ο κύριος Τζωρμπατζάκης πως όλες οι συναντήσεις με τις άλλες χώρες θα πάρουν παράταση. Λίγο απογοητευτικό για όλους!!! Δεν πειράζει θα κάνουμε δραστηριότητες με την ομάδα μας!!! Επίσης βγήκε το λογότυπο του νέου προγράμματος!

logo

 

Τρίτη, 26/01/2021
Σήμερα κάνουμε της τελικές προετοιμασίες για να πάμε στο σχολείο την άλλη εβδομάδα. Το σενάριο και ο διαγωνισμός είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε! Επίσης μας είπε ο κύριος Τζωρμπατζάκης ότι θα γίνονται οι συνάντησεις στην μεγάλη αίθουσα!

Τρίτη, 02/02/2021
Ξανά συστηνόμαστε και από κοντά! Όλοι είναι εκεί! Τα παιδιά της τρίτης λένε (μαζί και εγώ) για τα ταξίδια που θα πήγαιναν! Τελειώσαμε τις σύστασεις και τώρα βλέπουμε τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουμε για την ταινία! Μας μοίρασε η Ιωάννα τα φυλλάδια για την αγαπημένη ταινία που έφτιαξαν από το σχολείο της Γαλλίας.

Τρίτη, 09/02/2021
Σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τα γυρίσματα της ταινίας. Μοιράσαμε του ρόλους και σκηνοθέτης μπήκε η Ειρήνη και η Βάσια βοηθός σκηνοθέτη! Πιστεύω ότι είναι μια καλή επιλογή. Ξεκινήσαν τα γυρίσματα και κάναμε πολλά bloopers! Γέλασα πολύ.

Πέμπτη, 11/02/2021
Ξεκινήσαν τα εξωτερικά γυρίσματα. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι για την έναρξη των γυρισμάτων. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα λόγω καιρού. Το γυρίσαμε πολλές φορές αλλά με το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό σχετικά με τον αέρα από έχουμε να αντιμετωπίσουμε!!!


Πέμπτη, 18/02/2021
Την τρίτη χάσαμε την συνάντηση μας λόγω κακοκαιρίας! Όμως σήμερα είμαστε εδώ και συνεχίζουμε , δυστυχώς λείπουνε κάποια παιδιά! Τα γυρίσματα πηγαίνουν καλά. Έχουμε μικρά τεχνικά θέματα αλλά λύνονται. Όλοι φαίνονται να έχουν συνηθίσει την θέση τους. Αν συνεχίσουμε έτσι θα τελειώσουμε γρήγορα! Εάν δεν κλείσουν τα σχολεία!!!

Τρίτη, 23/03/2021
Έχουν περάσει μέρες από την τελευταία φορά και δυστυχώς έκλεισαν τα σχολεία. Τα γυρίσματα πάγωσαν, για την ώρα! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται να συνεχίσει η ταινία! ήρε ο Γρηγόρης τα κομμάτια που είχαμε τραβήξει και τα μοντάρει. Επόμενος έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε έτοιμα, κάποια κομμάτια! Είναι πολύ καλά! Σε κάποια σημεία μας ξέφυγαν κάποιες λεπτομέρειες. Αλλά όπως είπα λεπτομέρειες και δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα, που είναι τέλειο!

Τρίτη, 30/03/2021
Άλλη μια μέρα διαδικτυακά! Όμως ο κύριος Τζωρμπατζάκης μας ενημερώνει για την χτεσινή συνάντηση που έγινε με τις άλλες χώρες του προγράμματός. Μας λέει για την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί εκεί! Δηλαδή εάν το σχολείο είναι σε λειτουργία η όχι. Επίσης μας λέει ποιες χώρες έχουν ολοκλήρωσει την ταινία μικρού μήκους! Τις βλέπουμε και έχει πολύ πλακά η προφορά τον Ισπανών! Υπήρχε μια πιθανότητα να πήγαινε η τρίτη (μαζί και εγώ!) στης Ισπανία! Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά πάντως!

Τρίτη, 20/04/2021

Οι διαδικτυακές συναντήσεις συνεχίζονται. Βλέπουμε τα ως τώρα μονταρισμένα κλιπ. Περιμένουμε πως και πως να πάμε στο σχολείο και να ξεκινήσουν, πάλι τα γυρίσματα. Πλέoν οι συναντήσεις μας είναι πιο αχνές. Μιας και το μόνο μέρος που εχει μείνει είναι το γύρισμα τον τελευταίων κλιπ και το μοντάζ τους. Μας ενημέρωσε ο κύριος Τζωρμπατζάκης ότι μέτα το Πάσχα  ξεκινάνε τα γυρίσματα!!! Μόλις τώρα μας το είπε και δεν μπορώ περιμένω μέχρι τότε!!!

Τρίτη, 11/05/2021

Πέρασαν δυο εβδομάδες γιατί μεσολάβησε το Πάσχα! Έχουμε έρθει στο σχολείο εδώ και μια μέρα. Από σήμερα μετράει η αντιστροφή μέτρηση για το τέλος του περσινού προγράμματος και της χρονιάς. Ξεκινήσαμε το γύρισμα και έχουμε κάνει ως το πρώτο γύρισμα και πάμε για το δεύτερο!!! Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι!!!  Κουρασμένη όμως από την υπόλοιπη μέρα. Μόλις τελειώσαμε και μας ρωτάει ο κύριος Τζωρμπατζάκης ποιες ώρες δεν γράφουμε ώστε να κάνουμε γύρισμα όταν εχει και εκείνος κενό. Τελικά θα κάνουμε την Πέμπτη την πρώτη ώρα!!!

Πέμπτη, 13/05/2021

Όλοι έτυμοι για γύρισμα! Είμαστε στο μπάσκετ και εγώ κάνω την "γλάστρα" που διαβάζει. Δυσκολευόμαστε λίγο στο τέλος γιατί οι ηθοποιοί μας σταματάνε απότομα και δυστυχώς φαίνεται. Επομένως αναγκαζόμαστε να γυρίσουμε ένα ακόμα πλάνο ώστε να καλυφθεί. Οχ χτύπησε το κουδούνι για διάλλειμμα! θα κάνουμε και την δεύτερη ώρα γύρισμα! Την δεύτερη ώρα θα γυρίσουμε τα δυο τελευταία κλιπ της ταινίας. Το τέλος του πρώτου κλιπ που είμασταν όλοι, ήταν κάπως άβολο γιατί κοιτάγαμε ο ένας τον άλλον και σκεπτόμασταν «τέλος?». Μείνανε κάποια παιδιά ακόμη να κάνουν το τελευταίο γύρισμα!  Από της 15/11/20 που συζητάγαμε την ιδέα και πως θα μπορούσε να υλοποίηθεί, φτάσαμε σήμερα μέτα από δυσκολίες να ολοκληρωθεί με επιτυχία! Ετσι μετα από 7 μήνες ολοκληρώθηκε. Πέρασε καιρός και ούτε που καταλάβαμε!!!

Τρίτη, 18/05/2021

Σήμερα είναι το πάρτι! Όταν τελειώνουν τα γυρίσματα μιας ταινίας πάντα πρέπει να γίνεται πάρτι. Θα περνάμε τέλεια!!! Μπαίνουμε στην μεγάλη αίθουσα και μας λέει ο κύριος Τζωρμπατζάκης ότι θα παραγγείλουμε. Γιατί πάρτι χωρίς φαγητό δεν είναι! Βλέπουμε τα μονταρισμένα κλιπ με την σειρά! Μπράβο σε όλους μας ήταν πολύ καλή δουλειά! Δυστυχώς κάποιες μέρες είχε αέρα και το χαλούσε αλλά πιστεύω ότι με τη μουσική θα είναι τέλειο!!! Τρώμε , χορεύουμε, φτιάχνουμε τον πίνακα για τον διαγωνισμό της φωτογραφίας. Ωραία περνάμε!!! Αυτή είναι η τελευταία συνάντηση για φέτος και από του χρόνου δεν θα είμαστε στο πρόγραμμα τα παιδιά τις τρίτης! Ήταν δυο όμορφα χρονιά που πέρασα μέσα στην ομάδα του Erasmus. Είμασταν ατυχή χρονιά γιατί δεν καταφέραμε να ταξιδέψουμε. Πιστεύω όμως ότι θα μας δοθούνε κι άλλες ευκαιρίες για ταξίδι!!! Είμαι η Καλλιόπη Τσαχάκη και χαιρετώ αυτή την υπεροχή ομάδα που κάθε χρόνο δημιουργεί ο κύριος Τζωρμπατζάκης!!!     

     

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23