Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξ αιτίας της εξάπλωσης του νέου ιού COVID-19, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ενέργειες που θα κάνουν εφικτή τη διδασκαλία των μαθητών μας από απόσταση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποστολή των στοιχείων ηλεκτρονικής διεύθυνσης (email) των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, στο σχολείο μας και στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στο mail που θα στείλουν οι γονείς παρακαλούμε να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμό τους, το ονοματεπώνυμο των μαθητών και την τάξη στην οποία φοιτούν.

Εναλλακτικά μπορούν οι κηδεμόνες να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα. https://forms.gle/djB8jRaZLyM5Q57k7

Όλο το υλικό που αφορά την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση θα αναρτάται στην ακόλουθη διεύθυνση της ιστοσελίδας μας:

Μαθητές--> Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση ή

http://10gym-irakl.ira.sch.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=44&Itemid=279

Προτείνεται επίσης η εγγραφή του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στην διεύθυνση : https://register.sch.gr/students/  προκειμένου να έχει πρόσβαση σε κλειστές ηλεκτρονικές τάξεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1.Κατ? εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ? επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

2.Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου προς το παρόν τα συστήματα όπως το e-class κ.α. δεν μπορούν να «σηκώσουν»-εξυπηρετήσουν πολλούς χρήστες καθηγητές, μαθητές ταυτόχρονα οπότε ανταποκρίνονται αργά. Αυτό οφείλεται και στην απουσία τηλεπικοινωνιακών γραμμών VDSL που απαιτούν τα συστήματα.

3.Παρόλο που τα συστήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υπάρχούν εδώ και αρκετά χρόνια ουδέποτε έγινε υποχρεωτική επιμόρφωση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς όσο αφορά την αξιοποίηση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Από την Διεύθυνση του Σχολείου

 

Παίξτε
"Οι Θησαυροί της Κάντια"
candia

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-22