Το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συνεχίζοντας την παράδοση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA2 ταξίδεψε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας από τις 7 έως τις 13 Νοεμβρίου 2021.

Τη μοναδική αυτή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πέντε μαθητές και τρείς εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο κος Τζωρμπατζάκης Αλέξης, η κα Αθανασιάδου Κυριακή και η κα Σωτηριάδου Δομινίκη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμπραξη τεσσάρων ευρωπαϊκών σχολείων από την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Μάλτα, έχει ως θέμα του τη Δημιουργική Μάθηση μέσα από την εκπαιδευτική αξιοποίηση τεχνικών θεάτρου και νέων τεχνολογιών. 

Στη διάρκεια της επίσκεψης στην Πορτογαλία, μέσα σε ένα φιλικό και αλληλεπιδραστικό κλίμα, οι μαθητές των εμπλεκόμενων χωρών είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδοσυνεργατικές και βιωματικές δράσεις έκφρασης συναισθημάτων. Επίσης, εργάστηκαν ανά χώρα στην παραγωγή σεναρίου και σκηνικών με σκοπό την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης στη Μάλτα με αναφορά σε σημαντικές προσωπικότητες των εμπλεκόμενων χωρών. Ακόμα, εξασκώντας την Αγγλική ως κοινή γλώσσα επικοινωνίας, αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες, γνώρισαν τον πολιτισμό των “άλλων” και διεύρυναν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Τέλος, είχαν την μοναδική ευκαιρία να νιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, καθώς φιλοξενήθηκαν από πορτογαλικές οικογένειες.

Μετά από όλες αυτές τις πρωτόγνωρες εμπειρίες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου αναμένουν με χαρά την επόμενη συνάντηση τον ερχόμενο Απρίλιο στην Πολωνία, όπου θα εργαστούν στην κατασκευή των σκηνικών της θεατρικής παράστασης. Και τέλος, με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία περιμένουν την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης στη Μάλτα τον ερχόμενο Ιούνιο, όπου η ελληνική ομάδα θα τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη!

Οι μαθητές μας κατέγραψαν την εμπειρία τους από το ταξίδι:

Ηταν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Πέρασα τέλεια αν και υπήρχαν λίγες αναποδιές αλλά τα ξεπεράσαμε όλα πιστεύω. Είμαι σίγουρος ότι θέλω να ξαναπάω ταξίδι και θα ξαναπήγαινα. Είναι μία αξέχαστη εμπειρία που περνάς τέλεια. Βέβαια είχαμε και την κατάλληλη στήριξη από τους καθηγητές οι οποίοι ήταν εκεί για ότι χρειαζόμασταν. Γρηγόρης Χ.

Ηταν φανταστικά, επειδή γνώρισα νέα άτομα από άλλη χώρα.    Μάνος Κ.

Ήταν τέλεια, γνώρισα καινούρια άτομα και είδα πολλά αξιοθέατα. Τυχαίνει να είχαμε κάποια μικρά προβλήματα κατά την διάρκεια του ταξιδιού αλλά και πάλι πέρασα υπέροχα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Αννα Γ.

Ήταν πολύ ωραία γιατί πήγαμε πολλές βόλτες με τα άλλα παιδιά και γενικότερα η πόλη ήταν πολύ ευχάριστη ως προορισμός. Ιωάννα Γ.

Πέρασα καλά, διασκέδασα και μου άρεσε που γνώρισα καινούργια παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα. Θα ήθελα να ξαναπάω στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες, γιατί ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμένα εκεί. Μάνος Χ.

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23