Λέγεται Comenius (το όνομα ενός μεγάλου Ευρωπαίου παιδαγωγού) και είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Δια βίου μάθηση με σχολικές συμπράξεις. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία που θέλουν να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν άλλα σχολεία του εξωτερικού, παράγοντας συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο. Το 10ο Γυμνάσιο, συμμετέχει με ενθουσιασμό σε ένα τέτοιο πρόγραμμα σε μία συνεργασία 5 συνολικά χωρών (Πολωνία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία και Ελλάδα).

comeniuschart.jpgΤίτλος του προγράμματος είναι ?Focus On Europe? ? «Εστιάστε στην Ευρώπη», έχει διάρκεια 2 έτη και ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012. Το πρόγραμμα προσδοκά να γνωρίσει στους μαθητές την τέχνη αλλά και το επάγγελμα της Φωτογραφίας και τη χρήσιμη ανταλλαγή και συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών.

Το Γυμνάσιο θα συμμετέχει με συνολικά 10 καθηγητές και έναν αριθμό μαθητών της B' Γυμνασίου. Κάποιοι από αυτούς θα ταξιδέψουν σε 4 διαφορετικές χώρες με επιχορήγηση από το πρόγραμμα. Στόχος του Γυμνασίου είναι να δώσει στους μαθητές και καθηγητές εμπειρίες από το εξωτερικό σε αντίστοιχα σχολεία και να προβάλλει τον πολιτισμό μας σε άλλες 4 χώρες. Εκτός από τα ταξίδια, θα πραγματοποιηθούν κοινές δραστηριότητες, εργασίες, εργαστήρια εκμάθησης φωτογραφίας, εκθέσεις φωτογραφίας και μικροί διαγωνισμοί μεταξύ των χωρών και θα ανταλλάσσονται σε μόνιμη βάση, πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο, εικαστικά σχέδια, κά. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει σε πόλη της Πολωνίας το Νοέμβριο. Επίσης, το Φεβρουάριο του 2013 θα υλοποιηθεί μια εβδομαδιαία συνάντηση όλων των χωρών στο Ηράκλειο. Σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα θα επιτελέσουν χορηγοί και συνεργασίες από φορείς αλλά και επιχειρήσεις που είναι ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας του σχολείου είναι 2810 252418 και το e-mail 10gymira@sch.gr.

Υπεύθυνοι προγράμματος:

Πετροδασκαλάκης Νικόλαος - Διευθυντής

Τζωρμπατζάκης Αλέξης - Καθηγητής Πληροφορικής

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23