Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος COMENIUS "FOCUS ON EUROPE" πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κοζάλιν της Πολωνίας από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου, όπου αντιπροσωπείες καθηγητών από όλες τις χώρες γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας και αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες από τα δικά τους σχολεία.

Έγιναν επισκέψεις στο Γυμνάσιο της Πολωνίας αλλά και σε γειτονικό νηπιαγωγείο, σε πολύκεντρο της πόλης και σε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή από κοντά με την κουλτούρα της χώρας, τον πολιτισμό και τη νοοτροπία των ανθρώπων μετά από επισκέψεις στις πόλεις Σλούρπσκ και Τουρίν, την πόλη του Κοπέρνικου, όπου υπήρχε και συμμετοχή μαθητών από το Πολωνικό σχολείο. Για να διαδοθούν τα αποτελέσματα της εναρκτήριας συνάντησης θα στηθεί έκθεση φωτογραφιών σε κάθε σχολείο αλλά και στην ιστοσελίδα του προγράμματος focusoneurope.is-great.net .

Γεμάτοι από πρωτόγνωρες παραστάσεις, γνώσεις της ιστορίας της Πολωνίας, ενθουσιασμό από την επαφή τους με διάφορες μορφές τέχνης και επιστήμης, συναισθήματα και εμπειρίες, επέστρεψαν έχοντας βιώσει μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία, ο διευθυντής του σχολείου μας Νίκος Πετροδασκαλάκης και οι καθηγητές Πολυχρονάκης Αντώνης (Γερμανικών) και Τζωρμπατζάκης Αλέξης (Πληροφορικής). Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή εκπλήρωσε τον ψυχαγωγικό αλλά και το μορφωτικό της στόχο. Ήταν μια εξαιρετική έναρξη για ένα ελπιδοφόρο διετές πρόγραμμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις στον τύπο:

Flashnews.gr ΠΑΤΡΙΣ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ CretaLive.gr

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23