Σε συνέχεια της εναρκτήριας συνάντησης του προγράμματος στην Πολωνία το Νοέμβριο του 2012, πραγματοποιήθηκε στις 14-19 Απριλίου στην πόλη Αϊντχόβεν της Ολλανδίας η πρώτη συνάντηση με συμμετοχή καθηγητών και μαθητών.

Έγινε επίσκεψη σε σχολείο της πόλης, εξοπλισμένο με φωτογραφικά στούντιο και εργαστήρια εκτύπωσης και επεξεργασίας οπτικού υλικού, γνωριμία με το εκπαιδευτικό της σύστημα, εργαστήρια καλλιτεχνικής και ψηφιακής δημιουργίας και αθλητικές δραστηριότητες. Όλες οι ομάδες επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της χώρας το Άμστερνταμ (βόλτα στα κανάλια της πόλης ? επίσκεψη στο μουσείο της πόλης με έργα Ολλανδών ζωγράφων) και παρουσίασαν διάσημους φωτογράφους της χώρας τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε επίσημα με έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Πορτρέτο» με φωτογραφίες των μαθητών που έγιναν σε στούντιο του σχολείου και η επεξεργασία τους στον υπολογιστή από τους ίδιους. Οι 25 συνολικά μαθητές από την Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες Ολλανδών και είχαν από κοντά την ευκαιρία να ζήσουν την κουλτούρα και τις συνήθειές τους.

Γεμάτοι από πρωτόγνωρες παραστάσεις, συναισθήματα και εμπειρίες επέστρεψαν, οι υποδιευθύντριες του σχολείου μας Ανδρεάδου Αλίκη και Ζαμπετάκη Ελένη, οι καθηγήτριες Σωτηριάδου Δομινίκη (Καλλιτεχνικών), Αθανασιάδου Κυριακή (Φιλόλογος), ο συντονιστής Τζωρμπατζάκης Αλέξης (Πληροφορικής) και 5 μαθήτριες του σχολείου μας έχοντας βιώσει μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πρώτο ταξίδι με μαθητές εκπλήρωσε τον στόχο του προγράμματος (γνωριμία της κουλτούρας άλλων χωρών, σύσφιξη σχέσεων, κατάρτιση στον τομέα της φωτογραφίας). Για να διαδοθούν τα αποτελέσματα της εναρκτήριας συνάντησης θα στηθεί έκθεση φωτογραφιών σε κάθε σχολείο αλλά και στην ιστοσελίδα του προγράμματος focusoneurope.is-great.net .

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις στον τύπο:

Flashnews.gr ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ CretaLive.gr

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23