Η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την αποστολή του 10ου Γυμνασίου που επισκέφτηκε την Πορτογαλία και συγκεκριμένα τις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Η 3η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 2 ? 6 Ιουνίου στην πόλη Μπράγκα της Πορτογαλίας με συμμετοχή 2 καθηγητών και 3 μαθητών από τη χώρα μας με αντίστοιχη συμμετοχή από τις υπόλοιπες χώρες του προγράμματος, δηλαδή την Ολλανδία, την Πολωνία, την Τουρκία και φυσικά την χώρα υποδοχής την Πορτογαλία. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Πορτογαλικό σχολείο, γνωριμία με το εκπαιδευτικό της σύστημα, εργαστήρια κεραμικής, μαγειρικής και ψηφιακής δημιουργίας και αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική κάθε χώρας από τη σκοπιά της φωτογραφίας και οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδια γνώσεων και παρακολούθησαν δρώμενα από μαθητές με ειδικές ανάγκες του σχολείου.

Όλες οι ομάδες επισκέφθηκαν το πανέμορφο Πόρτο όπου απόλαυσαν επίσκεψη στο μουσείο φωτογραφίας, βαρκάδα στον ποταμό της πόλης, βόλτα στην παραλία με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό και πικ-νικ σε καταπράσινο πάρκο. Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του προγράμματος ήταν η ξενάγηση μέσα στο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής γήπεδο της Μπράγκα.

Οι 21 συνολικά μαθητές από όλες τις χώρες φιλοξενήθηκαν άψογα σε πορτογαλικές οικογένειες και βίωσαν τον τρόπο ζωής τους συνειδητοποιώντας τις ομοιότητες και τις διαφορές με τη δική μας πραγματικότητα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε επίσημα με δείπνο με παραδοσιακά πορτογαλικά εδέσματα που παρατέθηκε στο σχολείο και με αποχαιρετιστήριο πάρτυ με παραδοσιακούς χορούς από κάθε χώρα. Η ελληνική αποστολή δίδαξε χασαποσέρβικο και κρητική σούστα και ξεσήκωσε όλους τους συμμετέχοντες να χορέψουν μαζί.

Γεμάτοι από πρωτόγνωρες παραστάσεις, συναισθήματα και εμπειρίες επέστρεψαν ύστερα από μια ημερήσια επίσκεψη στην πρωτεύουσα Λισσαβόνα, η καθηγήτρια Παχίδου Αγγελική (Μαθηματικών), ο συντονιστής Τζωρμπατζάκης Αλέξης (Πληροφορικής) και 3 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας έχοντας βιώσει μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία. Για να διαδοθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης θα στηθεί έκθεση φωτογραφιών σε κάθε σχολείο αλλά και στην ιστοσελίδα του προγράμματος focusoneurope.is-great.net.

Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από την πρώτη χρονιά του προγράμματος του 10ου Γυμνασίου θα παρουσιαστούν την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00 ? 20:00 στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9 ? Ηράκλειο) σε εκδήλωση της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της Ευρώπης και της προώθησης καινοτόμων δράσεων και της διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να είναι ο οικοδεσπότης της επόμενης συνάντησης στις 7-10 Οκτωβρίου οπότε τουλάχιστον 21 μαθητές και 12 καθηγητές θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας με θέμα την φωτογράφιση τοπίων και την παρουσίαση του επαγγέλματος του φωτογράφου. 2013 θα υλοποιηθεί μια εβδομαδιαία συνάντηση όλων των χωρών στο Ηράκλειο. Σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα θα επιτελέσουν χορηγοί και συνεργασίες από φορείς αλλά και επιχειρήσεις που είναι ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας του σχολείου είναι 2810 252418 και το e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Σχετικές δημοσιεύσεις στον τύπο:

ΠΑΤΡΙΣ

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23