Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος COMENIUS "FOCUS ON EUROPE" πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κοζάλιν της Πολωνίας από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου, όπου αντιπροσωπείες καθηγητών από όλες τις χώρες γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας και αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες από τα δικά τους σχολεία.

Στις 9 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε το 2ο Σεμινάριο Φωτογραφίας στα πλαίσια του προγράμματος Comenius που συμμετέχει το σχολείο μας. Εισηγητής ήταν ο βραβευμένος φωτογράφος και πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης Μανώλης Μετζάκης με θέμα "Φωτογραφική Σύνθεση". Το σεμινάριο είχε σκοπό να διδάξει στους μαθητές της ομάδας το πέρασμα από το "απλό κλικ" για να βγει μια φωτογραφία στη λεπτομερή μελέτη και επιλογή του θέματος και του τρόπου απεικόνισής του. Οι εντυπώσεις από όλους ήταν άριστες και το σεμινάριο αυτό άνοιξε σε μαθητές (αλλά και καθηγητές) νέους ορίζοντες στην τεχνική της φωτογραφίας.

Στις 5 Οκτωβρίου 2012 οι μαθητές της Φωτογραφικής Ομάδας "Focus On Europe" - Comenius πραγματοποίησαν επίσκεψη στη φορητή έκθεση φωτογραφίας στο Φρούριο Κούλε για το έργο ¨El Greco" του Γ. Σμαραγδή. Στην έκθεση οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον ίδιο τον δημιουργό, βραβευμένο φωτογράφο και πρόεδρο της ΕΦΕ Ηρακλείου, κο Μετζάκη Μανώλη. Έπειτα κάθε μαθητής με τη φωτογραφική του μηχανή ανά χείρας απαθανάτισε την δική του άποψη για την πόλη του Ηρακλείου μέσα από μια περιήγηση στους δρόμους της. Συνοδοί καθηγητές ήταν οι Κες Παχίδου Αγγελική, Αθανασιάδου Κυριακή και Μανώτα Παναγιώτα.

Στις 26 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο Φωτογραφίας στα πλαίσια του προγράμματος Comenius που συμμετέχει το σχολείο μας. Εισηγητής ήταν ο βραβευμένος φωτογράφος Νικήτας Αλμπάνης με θέμα "Η Σημασία της Φωτογραφίας". Το σεμινάριο είχε σκοπό να εντρυφήσει τους μαθητές της ομάδας στα ενδότερα της τέχνης της φωτογραφίας και η συμμετοχή όλων μαθητών και καθηγητών που παρευρίσκονταν ήταν ιδιαίτερα ενεργή. Φυσικά, δόθηκε ραντεβού για συνέχιση των σεμιναρίων μέσα στη χρονιά.

Παίξτε
"Οι Θησαυροί της Κάντια"
candia

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-22