Στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων που έχουν ενταχθεί στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, και συγκεκριμένα στο πεδίο «Διοικητική Λειτουργία», άξονας «Σχολείο και Κοινότητα», η ομάδα δράσης του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, αποτελούμενη από τους καθηγητές, κ. Δασκαλογιαννάκη Καλλιόπη και κ. Κατρινάκη Κωνσταντίνο, προχώρησε στη δημιουργία σχολικού δικτύου με συμμετοχή 5 σχολείων της χώρας μας: 

  • Γυμνάσιο Σουφλίου Έβρου, εκπροσωπούμενο από τον διευθυντή, κ. Κωνσταντινίδη Πέτρο,
  • 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, εκπροσωπούμενο από τον διευθυντή κ. Φουστανάκη Γεώργιο, 
  • ΓΕΛ Αρχανών, εκπροσωπούμενο από τη διευθύντρια κ. Δρακωνάκη Μαρία και 
  • 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, εκπροσωπούμενο από την υποδιευθύντρια κ. Μπρούμη Χρυσούλα.
  • 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου εκπροσωπούμενο από τη διευθύντρια κ.Χατζηπαναγιώτη Μαρία

Επιλέχθηκαν σχολεία από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές (ακριτική Ελλάδα, πολυπληθή αστικά κέντρα, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές), ώστε να υπάρξει ενδεικτική εκπροσώπηση. Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών για τη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και την άμεση και έμμεση επικοινωνία του σχολείου με τους κοινωνικούς φορείς και εταίρους της κοινωνίας. Επιδίωξη, λοιπόν, σε διοικητικό επίπεδο είναι να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για χρήση και αξιοποίηση λογισμικών και πρακτικών που έμπρακτα έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καλύτερη και ταχύτερη διεκπεραίωση  διοικητικών υποθέσεων. Η εμπειρία και η πρακτική που ακολουθούν άλλες σχολικές μονάδες μπορεί να  βοηθήσει στην ταχύτερη λύση διοικητικών θεμάτων. Για παράδειγμα, η τήρηση ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, η χρήση ενδοσχολικού λογισμικού για την ενημέρωση φακέλων που έχουν να κάνουν με διοικητικές αλλαγές, νομοθεσία κτλ.

Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών για τη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και την άμεση και έμμεση επικοινωνία του σχολείου με τους κοινωνικούς φορείς και εταίρους της κοινωνίας. Επιδίωξη, λοιπόν, σε διοικητικό επίπεδο είναι να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για χρήση και αξιοποίηση λογισμικών και πρακτικών που έμπρακτα έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καλύτερη και ταχύτερη διεκπεραίωση  διοικητικών υποθέσεων. Η εμπειρία και η πρακτική που ακολουθούν άλλες σχολικές μονάδες μπορεί να  βοηθήσει στην ταχύτερη λύση διοικητικών θεμάτων. Για παράδειγμα, η τήρηση ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, η χρήση ενδοσχολικού λογισμικού για την ενημέρωση φακέλων που έχουν να κάνουν με διοικητικές αλλαγές, νομοθεσία κτλ.

Οι δύο πρώτες συνάντησεις πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 23/3/2022 και 13/4/2022, με εποικοδομητική συζήτηση των πρακτικών που εφαρμόζει η κάθε σχολική μονάδα στο θέμα της διοικητικής λειτουργίας, ενώ συμφωνήθηκε η ανταλλαγή των πληροφοριακών εργαλείων που χρησιμοποιούν, ώστε να δοκιμαστούν έμπρακτα και να διαπιστωθεί ο βαθμός χρησιμότητάς τους. Επίσης στις Επίσης, την Πέμπτη 14/4/2022 θα συνομιλήσουν μαθητές μεταξύ τους.

            Φωτογραφία Συνάντησης

 

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23