1. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την Α Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ), για το σχολικό έτος 2024-25 θα πραγματοποιηθούν και φέτος ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές με δική σας ευθύνη. Η Εφαρμογή συνήθως ενεργοποιείται 1-7 Ιουλίου όταν δηλαδή έχουν κλείσει τα σχολεία οπότε προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα γίνει με κωδικούς Εφορίας ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet-gsis). Ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet) θα πρέπει να ταυτίζεται με αυτόν/ήν που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο πληροφοριακό σύστημα myschool του σχολείου. Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας:
    • Ενημερωθείτε από τη συνημμένη επιστολή του Υπουργείου Παιδείας. Αποτελεί υποχρέωσή σας να αποστείλετε ηλεκτρονικά στο σχολείο τις ακόλουθες Υπεύθυνες Δηλώσεις -από μία, για τον/την κάθε γονέα που έχει το νόμιμο δικαίωμα κηδεμονίας. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας όπως είναι λογικό αρκεί η μια δήλωση.
    • Ο/Η γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (Κηδεμόνας e-εγγραφές) πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση (συνημμένο αρχείο 20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Α.pdf), με ιδιαίτερη προσοχή στην ακριβή συμπλήρωση των στοιχείων για το e-eggrafes όπως εμφανίζονται στο taxisnet.
    • Ο/Η έτερος/η – o 2os δηλαδή κηδεμόνας πρέπει να συμπληρώσει την άλλη Υπεύθυνη Δήλωση που τον/την αφορά (συνημμένο αρχείο 20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Β.pdf).
    • ΓΙΑ ΤΙΣ Υ.Δ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ --> ΕΔΩ
    • Η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/ήτριας πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις. Η ακρίβεια των στοιχείων της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς, βάσει αυτής, της διεύθυνσης, το παιδί σας θα εγγραφεί στο σχολείο που προκύπτει από την κατανομή των μαθητών/τριών από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Αυτό ισχύει για τα Γενικά Λύκεια. Για να δείτε σε ποιο Λύκειο θα κατανεμηθεί το παιδί σας με βάση την διεύθυνση που θα δηλώσετε δείτε εδώ à https://dide.ira.sch.gr/scholikes-monades/chartis-lykion-n-irakliou/  . Για τα ΕΠΑΛ η κατανομή γίνεται με βάση τις τρεις προτιμήσεις που θα δηλώσετε αργότερα στο σύστημα E-eggrafes.
    • Και οι δύο Υπεύθυνες δηλώσεις, εφόσον δύο γονείς έχουν το νόμιμο σχετικό δικαίωμα, πρέπει, έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, να επιστραφούν στο σχολείο, συμπληρωμένες, είτε χειρόγραφα με γνήσιο της υπογραφής, από ΚΕΠ ή μέσω του gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou), είτε εκδοθείσες ηλεκτρονικά στο gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses) οπότε τότε μπορείτε να τις στείλετε με email σχολείο.
    • ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ Υ.Δ (Α & Β) : Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ : Π.Χ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010. ΔΙΟΤΙ à Αργότερα όταν αρχίσει να λειτουργεί η εφαρμογή e-εγγραφές, θα χρειαστείτε για την ταυτοποίηση του παιδιού σας τον Αριθμό Μητρώου που έχει στο σχολείο (αναγράφεται στον έλεγχο επίδοσης Α και Β τετραμήνου), καθώς και της ημερομηνίας γέννησης του.
  • Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής e-eggrafes, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο / μήνυμα μας.

Παρακαλούμε για την εμπρόθεσμη ανταπόκρισή σας μέχρι Την Παρασκευή 12 Απριλίου.

 

2.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο για ενημέρωση από το εκπαιδευτικό προσωπικό  κάθε μέρα της εβομάδας και ώρα 9:40-11:00 π.μ. Μπορείτε επίσης να δείτε από το ωρολόγιο πρόγραμμα πότε έχει κενό ο/η εκπαιδευτικός και να έρθετε εκείνη την ώρα για αναλυτική ενημέρωση. Για να δείτε ποιοι/ες εκπαιδευτικοί διδάσκουν στο τμήμα του παιδιού σας κάντε κλικ: ΕΔΩ

3.ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ --> ΩΡΟΛΟΓΙΟ. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιείται σε ημερήσια βάση ανάλογα με τις έκτακτες (αναρρωτικές, ασθένειας τέκνου) και προγραμματισμένες άδειες (κανονικές, ενημέρωσης σχολικής επίδοσης, παράστασης σε δίκη, συμμετοχής σε εκπαιδευτικές επισκέψεις τμημάτων του σχολείου κ.α) του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι αλλαγές κοινοποιούνται καθημερινά στα e-mails των κηδεμόνων. Μετά το σχόλασμα κάποιου τμήματος/των υπεύθυνοι για τα παιδιά, αφού έχουν ειδοποιηθεί σχετικά, είναι οι κηδεμόνες.

4.Στην περίπτωση κατάληψης μόνο οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στην κατάληψη χρεώνονται τις απουσίες της ημέρας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης να αποστείλει τα ονόματα των καταληψιών στον Εισαγγελέα και την δημιουργία Δικογραφίας (κατάληψη δημοσίου χώρου - παραμέληση εποπτείας ανηλίκων).

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23