Η Ιστορία του Comenius ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012

 

 

 

Το Comenius πήρε το όνομα του απο έναν διάσημο καθηγητή. Σκοπός του είναι να γνωριστούν μεταξύ τους οι μαθητές απο διάφορες χώρες και να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις. Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα μαζί με άλλες τρεις χώρες: Πολωνία, Πορτογαλία και Ολλανδία.

25.11.2012 1η Συνάντηση στην Πολωνία

Η πρώτη εκδρομή στην Πολωνία πραγματοποιήθηκε στη πόλη Koszalin μεταξύ των καθηγητών.Έγινε στις 20 με 24 Νοεμβρίου 2012. Θα φιλοξενηθούμε απο τους Ολλανδούς στις 18 με 23 Απριλίου 2013 και εμείς με την σειρά μας θα φιλοξενήσουμε παιδιά απο τις τρεις χώρες στις 6 εως τις 11 2013.

11.1.2013 Η εκδρομή στα Μάλια.

Η εκδρομή στα Μάλια θα πραγματοποιηθεί στις 18.1.2013. Όπου οι μαθητές θα παρακολουθήσουν σεμινάριο φωτογραφίας στο γυμνάσιο Μαλίων.Στη συνέχεια θα επσκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους για φωτογράφιση.Ο φωτογράφος ο οποίος θα είναι υπεύθυνος του σεμιναρίου ειναι ο κύριος Ανδροκλής Νερατζούλης.Επίσης η αναχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 8:30 π.μ και η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 μ.μ.

Μάλλια - Ο αρχαιολογικός χώρος

11.1. 2013 Η επίσκεψη στην Ολλανδία

Η επίσκεψη στην Ολλανδία θα πραγματοποιηθεί σε 94 μέρες από 5 μαθητές για μία εβδομάδα.Οι μαθητές μας που θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των παιδιών της Ολλανδίας, θα γνωρίσουν μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες τη λειτουργία του Ολλανδικού σχολείου, το καθημερινό τρόπο ζωής καθώς και τα αξιοθέατα της πόλης του Eindhoven.

hollandutrechtoudergracht28.jpg

18.1.2013 Εντυπώσεις από την εκδρομή στα Μάλια

Η εκδρομή στα Μάλια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ο βραβευμένος φωτογράφος κ. Ανδροκλής Νερατζούλης μας έδειξε πως να τραβάμε επαγγελματικές φωτογραφίες. Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν. Μετά το σεμινάριο επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων για ξενάγηση και φωτογράφιση. Στην συνέχεια περπατήσαμε στην παραλία όπου είχαμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε το θαλασσινό τοπίο. http://10gym-irakl.ira.sch.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=148&Itemid=103

seminar3.jpg

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 θα επισκεφθούμε την έκθεση επαγγελματιών φωτογράφων με τίτλο ΓΑΜΟΣ-ΒΑΦΤΙΣΗ-ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

1.2.2013.


 

Τα επόμενα βήματα μας.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επίσκεψή μας στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου περάσαμε πολύ ωραία. Είδαμε εκπληκτικές και πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες και μάθαμε πώς να χειριζόμαστε σωστά τη φωτογραφική μας μηχανή. http://10gym-irakl.ira.sch.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=151&Itemid=103

Απο εδώ και στο εξής κάθε Παρασκευή στις 14:00 με 15:00 θα παρακολουθούμε σεμινάρια φωτογραφίας που θα διεξάγονται στο χώρο του σχολείου μας.

 

Την Πέμπτη 7.2.2013 ολο το σχολείο μας θα πάει στο LIDO SOCCER όπου η φωτογραφική ομάδα μας θα βγάλει μια ομαδική φωτογραφία. Επίσης θα τραβήξουμε φωτογραφίες από το χώρο.

8.2.2013
Oι εξελίξεις μας.

H επιλογή των μαθητών που θα πάνε στην Ολλανδία στις 14-21 Απριλίου 2013 θα είναι:

1.Κυραλάκη Μιχαέλα Β2

2.Νικηφόρου Έλενα Β4

3.Πιτσικάκη Αριστέα Α1

4.Γιαννούλη Ναταλία Α2

5.Παπαδουράκη Θεονύμφη Α4

Σε περίπτωση προβλήματος των παραπάνω επιλαχόντων αντικαταστάτες ειναι οι:

1.Ζερβουδάκης Χρήστος Β1
2. Τζανάκη Μαρία-Πλουσία Β4

Στο τέλος του μήνα θα γίνει μια συνομιλία μέσω skype απο τα παιδιά της Ολλανδίας με τα παιδιά του comenius.

Η εκδρομή μας στο lido soccer ηταν πολυ διασκεδαστική και περάσαμε πολυ ωραια παίζοντας όλη την ώρα. Η επιστροφή στο σχολείο μας έγινε στις 13.00μμ

http://10gym-irakl.ira.sch.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=152&Itemid=99

 


8.3.2013

Τα συμβάντα των τελευταίων ημερών.

Τις τελευταιες ημέρες πραγματοποιήθηκε ενα σεμινάριο απο τον επαγγελματία φωτογράφο Γιαννη Βελεγρακη.. http://10gym-irakl.ira.sch.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=103

Η μαθήτρια Μιχαέλα Κυραλάκη πήρε συνέντευξη απο τον Ελβετό φωτογράφο Charles Weberο οποίος ζει τώρα στον Άγιο Σύλλα.

Οι μαθητες Αντώνης Λαγουδάκης,Θεονύμφη Παπαδουράκη,Ζαχαρίας Κατσαμάνης,Μιχαέλα Κυραλάκη,Κωνσταντίνα Κορίτα συμμετείχαν στον διαγωνισμό δημοσιογραφικών δεξιοτήτων που διοργάνωσαν η Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης», η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελ/σου ? Ηπείρου ? Νήσων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος».

 

 

22.3.2013

Σεμινάρια και εκδρομές.

Την Τρίτη 26.3.2013 θα γίνει μια εκδρομή στην παραλιακη του Ηρακλείου όπου θα πραγματοποιηθεί η φωτογράφισή τη.Μετα την εκδρομη θα γινει η φωτοκριτική.

Την περασμενη Παρασκευη εγινε το δευτερο σεμιναριο φωτογραφιας με θεμα την πρακτικη μας εξασκηση. Ακομα μας εδειξαν πως με μια απλη φωτογραφική μηχανη μπορουμε να βγαλουμε μια καλη φωτογραφια.

Σε 25 μερες απο τωρα θα γινει η επισκεψη στην Ολλανδια και το Βελγιο.Οι καθηγητες που θα συνοδευουν τα παιδια ειναι: Αλεξης Τζωρμπατζακης,Ανδρεαδου Αλικη,Ζαμπετακη Ελενη,Κυριακη Αθανασιαδου,Δομινικη Σωτηριαδου.

 

 

 

12.4.2013

Οι εξελίξεις μας!

Πριν 2 εβδομαδες εγινε ο φωτογραφικος περιπατος στην παραλιακη Ηρακλειου. Μας συνοδεψε ο φωτογραφος Γιαννης Βελεγρακης.Εκει τραβηξαμε πολλες εντυπωσιακες φωτογραφιες και μετα στο σχολειο εγινε η φωτοκριτικη τους!

 

 

Σημερα ανακοινωθηκαν οι μαθητες που θα πανε στην εκδρομη στην Πορτογαλια.

Οι μαθητες ειναι:

Κατσαμανης Ζαχαριας Α3

Τζανακη Μαρια-Πλουσια Β3

Αναστασακη Ελενη Α2

Καλογερακης Γιαννης Β1

Την ερχομενη Κυριακη θα γινει η αναχωρηση των παιδιων και των καθηγητων για την Ολλανδια.Επιστρεφουν στις 21.4.2013.

Το προγραμμα στην Ολλανδια ειναι:

Δευτερα:

Καλωσόρισμα των παιδιών,παρουσιαση των μαθητων ολων των χωρων για τους φωτογραφους, παρακολουθηση μαθηματων γερμανικων και αγγλικων.

Τριτη:

Οι μαθητες θα ξεναγηθουν στο Αmsterdam.

Tεταρτη:

παρακολουθηση σεμιναριων φωτογραφιας και μετα εκδρομη στο Eindhoven για δείπνο

Πεμπτη:

Θα μαθουν να επεξεργαζονται φωτογραφιες με το προγραμμα photoshop.Επίσης θα γινει εκθεση με τις φωτογραφιες που βγαλαμε ολοι την εβδομαδα.

Σημερα εγινε η τελευταια προβα για την παρουσιαση της Ολλανδιας.

Τελευταιες οδηγιες,τελευταιες προετοιμασιες.

 

Η επιστροφή της ομάδας μας.

Την περασμενη Κυριακη ωρα 8:00 μ.μ η ομαδα μας εφτασε στο αεροδρομιο της Κρητης απο τις Βρυξελλες.Εκει η ομαδα μας εκανε photoshop και popart.Tα παιδια της ομαδας μας μεινανε τις 5 μερες στην Ολλανδια σε σπιτια και ξενοδοχεια και αλλες 2 μερες στις Βρυξελλες σε ξενοδοχειο.

Επομενη εκδρομη σε αλλη χωρα ειναι στην Πορτογαλια σε 34 ημερες.Τον Οκτωβριο θα φιλοξενηθουν παιδια απο τις αλλες χωρες στη Ελλαδα.Μετα τον αλλο Μάιο καποια αλλα παιδια απο την Ελλαδα θα ταξιδεψουν στην Τουρκια.

Στο σχολειο σημερα ετοιμαστηκε η εκθεση απο ολη την διαρκεια του φετινου comenius.

Tα παιδια που πηγαν στην Ολλανδια μας ειπαν οτι ηταν μια εκπληκτικη εμπειρια.Εμαθαν πολλα απο τους Ολλανδους αλλα και εμεις τους μαθαμε παρα πολλα!

Οι μαθητες : Αντωνης Λαγουδακης, Θεονυμφη Παπαδουρακη, Κοριτα Κωσταντινα, Κυραλακη Μιχαελα και Κατσαμανης Ζαχαριας διακρίθηκαν στον 4ο διαγωνισμο φωτορεπορταζ. Η βραβευση των μαθητων θα γινει στις 8 Μαϊου 2013 στην αιθουσα ''Ανδρογειο'' στα Λιονταρια και ωρα 20:00 το βραδυ!!!

 


23/5/2013

Πολύς καιρός...πολλά νέα!!!

Την προηγουμενη Πεμπτη εγινε η τηλεδιασκεψη με τις ξενες χωρες! Νικησαμε στο διαγωνισμο που εκαναν οι Πορτογαλοι αναμεσα στις αλλες χωρες.

Τα παιδια για την Πορτογαλια ετοιμαζουν τις παρουσιασεις,ενω οι καθηγητες βοηθουν στις προετοιμασιες!!

Τα παιδια θα ταξιδεψουν στην Πορτογαλια σε 10 μερες!!

Την Κυριακη αρχιζει η εκθεση του comenius στην Πυλη του Αγιου Γεωργιου κατω απο την πλατεια Ελευθερειας.Η εκθεση θα κρατησει για μια εβδομαδα. Οποιος θελει μπορει να παει!!

Η βραβευση που εγινε στις 8 Μαϊου ηταν πολυ συναρπαστικη ενώ παρεβρεθηκαν οι μαθητες: Παπαδουρακη Θεονυμφη, Λαγουδακης Αντωνιος και ο Κατσαμανης Ζαχαριας. Ακομα μας τιμησαν με την παρουσιαση τους οι καθηγητες: Ζαμπετακη Ελενη, Ανδρεαδου Αλικη και ο Τζωρμπατζακης Αλεξης.

 

 

Λίγο πριν κλείσουμε..!!

 

Την ερχομενη Κυριακη οι μαθητες που εχουν επιλεχθει θα πανε στο αεροδρομιο και θα ταξιδεψουν στην Πορτογαλια.Η αναχωρηση θα γινει το πρωι και θα επιστρεψουν μετα απο 6 μερες.Εκει θα επισκεφτουν διαφορα σημεια και θα κανουν πολλα ενδιαφεροντα πραγματα.

Χθες ξεκινησε η εκθεση μας στην πυλη του Αγιου Γεωργιου στην πλατεια Ελευθεριας και θα διαρκεσει μεχρι την Παρασκευη.Όσοι επιθυμούν μπορούν να την επισκεφθούν για να θαυμάσουν την συλλογή μας!

 

 

13.6.2013

Το τέλος της φετινής χρονιάς

dscf5828mini.jpg

Απο τα παιδια που ταξιδευσαν στην Πορτογαλια Η Ελενη Αναστασακη θα μας πει την εμπειρια της:

"Πηγαμε στο Πορτο,στην Πραγα και στην Λισαβονα. Ολα ηταν υπεροχα.Οι οικογενειες ηταν πολυ φιλοξενες , η υποδοχη ηταν πολυ θερμη , τα παιδια ηταν πολυ ευγενικα.Ηταν μια υπεροχη και ξεχωριστη εμπειρια για μενα"

Την Τεταρτη 18 Ιουνιου και ωρα 8:00 θα κανει παρουσιαση το comenious στο Επιμελιτηριο. Οποιος θελει μπορει να παρευρεθει.

6 με 10 Οκτωβριου θα ερθουν τα παιδια απο τις ξενες χωρες τα οποια θα ειναι 21 συνολικα.

12.09.2013
Προετοιμασίες για την έλευση των μαθητών απο τις άλλες χώρες του προγράμματος!

Κατα τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών,οι καθηγητές μας ανέθεσαν να βγάλουμε φωτογραφίες απο τις διακοπές μας και να διαλέξουμε τις 5 καλύτερες!

Παράλληλα,κάναμε διάφορες ετοιμασίες, κατασκευές και παιχνίδια για την εβδομαδα ''Comenius'' που θα διεξαχθεί στο σχολείο μας,στις 6 Οκτωμβρίου,δηλαδή σε 25 μέρες!!

Οι ετοιμασίες συνεχίζονται με γοργό ρυθμό μέχρι σήμερα και θα συνεχιστούν εως ότου έρθουν τα παιδιά! =)

Τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα ανεβάσουμε και κάποιες απο τις φωτογραφίες μας που μας έβγαλαν ενώ....δημιουργούσαμε!!

 

 

 

13.9.2013
Το πράγραμμά μας στην εβδομάδα COMENIUS!

Την Κυριακη 6 Οκτωμβριου 2013 θα ερθουν τα παιδια απο τις ξενες χωρες,δηλαδή σε 23 μερες απο σημερα.

Θα ακολουθησουν πολλες εκδρομες στο Ρεθυμνο, στον Αγιο Νικολαο και στην πολη του Ηρακλειου. Ακομα θα κανουμε Κυνηγι Κρυμμενου θυσαυρου στην παραλια.Την τελευταία μερα πριν την αναχωρηση των παιδιών, θα γινει ενα παρτυ αποχαιρετισμού στην αιθουσα πολλαπλων χρήσεων στο σχολειο μας.Τα φαγητα θα ειναι κυρίως παραδοσιακά και σπιτικά απο τους γονεις των παδιων που φιλοξενούν!

Τα παιδια θα αποχωρήσουν απο το Ηρακλειο την Παρασκευη 11 Οκτωμβριου 2013.

 

 

27.9.2013
Εννιά μέρες για την συνάντηση στην Ελλάδα!

Σε εννια μερες τα παιδια απο την Πωλονια , την Πορτογαλια και την Ολλανδια θα ερθουν στην χωρα μας την Ελλαδα.Οι ετοιμασίες για την υποδοχή τους,έχουν σχεδόν τελειώσει!Τα παιδια θα φτασουν εδω την Κυριακη 06/09 και θα αποχωρησουν την Παρασκευη 11/09.Ειμαστε ολοι πολυ ανυπομονοι,και ελπίζουμε να περάσουμε υπέροχα!θα παμε πολλες εκδρομες και θα παιξουμε πολλα παιχνιδια!Θα κάνουμε το καλύτερο για να φύγουν τα παιδιά απο τις άλλες χωρες ευχαριστημένα και με υπέροχες αναμνήσεις!

 

Απομένουν μόνο 3 μέρες!

Σε 3 μερες απο σημερα θα ερθουν τα παιδια απο τις ξενες χωρες!

Οι οικογενειες που θα φιλοξενήσουν παιδια απο την Ολλανδία και την Πορτογαλία θα παραλαβουν τα παιδια τους απο την καφετερια Μαρινα στο λιμανι και ωρα 16:00μμ. Ενω τα παιδια που θα φιλοξενήσουν παιδιά απο την Πολωνία θα παραλάβουν τα παιδιά απο το αεροδρόμιο στις 12.00 το βράδυ!

Τα παιδια θα τα παραδώσουμε την Παρασκευη 11.10.2013 το πρωι!!

 

 

 

25.10.2013
Τα νέα της ομάδας μας!!!

Πριν δύο βδομάδες ολοκληρώθηκε το 4ο meeting στο Ηράκλειο. Όλα κύλησαν θαυμάσια! Τα παιδιά που ήρθαν στην χώρα μας, ήταν πολύ ενθουσιασμένα και τους άρεσαν πολύ οι δραστηριότητες που κάναμε μαζί τους. Ελπίζουμε να μας ξαναπροτιμήσουν. Το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε ήταν φανταστικό. Το 5ο και τελευταίο meeting θα γίνει στην Πολωνία στο οποίο θα πάνε 4 παιδιά και 3 καθηγητές, Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί 12-17 Μαΐου 2014.

Επίσης προσθέθηκαν άλλα 4 νέα μέλη στην μικρή μας ομάδα που είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν λίγο από τον χρόνο τους βοηθώντας μας με τις ιδέες τους.

Στις 24/10/2013 πραγματοποιήσαμε ένα μικρό περίπατο γύρω από το σχολείο μας, όπως έκαναν και άλλα σχολεία του comenius (Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία) με σκοπό να φωτογραφήσουμε το κτήριο αλλα και πράγματα που μας έκαναν εντύπωση! Θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες (ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές) και ευχόμαστε να μην τελειώσουν σύντομα επειδή το διασκεδάζουμε πολύ. Επίσης έχουμε ακόμη στο πρόγραμμά μας μια έκθεση φωτογραφιών που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας (ή και κάπου αλλού) τον Νοέμβριο 2013!


15.11.2013

Εργασία και χαρά!! Smile

 

Σήμερα,μετά την γιορτή της 17ης Νοεμβρίου,η ομάδα μας συναντήθηκε και ασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

-Επιλογή φωτογραφιών απο το Photo Day και εκτύπωση τους!

(Το Photo Day,πήγε πάρα πολύ καλά, τραβήξαμε πολλές φωτογραφίες, και αναδείξαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όμορφες πτυχές του σχολείου μας!!!)

-Προετοιμασία Έκθεσης

Σήμερα διαλέξαμε τις φωτογραφίες που θα χρησιμοποιηθούν στην έκθεση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο χώρο του σχολείου μας! Διαλέξαμε την συγκεκριμένη μέρα επειδή θα έρθουν οι γονείς μας για την ενημέρωση και θα είναι ευκαιρία να δουν κάποιες απο τις φωτογραφίες μας! Επίσης αν η έκθεση έχει επιτυχία,θα προσπαθήσουμε να την προβάλουμε σε κάποιο χώρο στο κέντρο του Ηρακλείου!

-Aνάθεση αρμοδιοτήτων

Κάτι άλλο,εξίσου σημαντικό που κάναμε σήμερα ήταν η ανάθεση αρμοδιοτήτων στα παιδιά του Comenius! Κάθε παιδί ανέλαβε απο 2-4 αρμοδιότητες ανάλογα με τις ασχολίες που το ενδιαφέρουν και τις δυνατότητες του.

-Τρέχοντες Διαγωνισμοί

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ.Τζωρμπατζάκης μας ενημέρωσε για 3 νέους διαγωνισμούς!

Ο πρώτος αφορά τα δικαιώματα του παιδιού

( http://www.eirinieinai.gr/)

O δεύτερος έχει θέμα την φύση

Και ο τρίτος ''Γέφυρες και Ανθρώποι''

 

Ήδη η ομάδα μας εκπροσωπείται απο 2 μαθητές την Μαρία Προμπονά και την Κωνσταντίνα Κορίτα!!

Πίσω στην εργασία 31/01/14

Μετά απο αρκετό καιρό και με την αλλαγή του χρόνου,επιστρέφουμε πίσω στις συναντήσεις με πολλή ορέξη για δουλειά και νέες ιδέες! Τα θέματα της σημερινής μας συνάντησης είναι τα εξής:

-Γυρίσματα stop motion

Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαστε με την δημιουργία ενός ομαδικού βίντεο,που αποτελείται απο πολλές διαδοχικές φωτογραφίες,όπως έκαναν και τα άλλα σχολεία του comenious.Το θέμα του ''βίντεο'' είναι η ελληνική σχολική τάξη.

-Τίτλοι backstage και stopmotion

 

-Πανοραμική φωτογράφηση σχολείου

Συνεχίζουμε την πανοραμική φωτογράφηση του σχολείου μας,μετά απο την ανακαίνηση και την σταδιακή επέκταση του κτηρίου!

-Προετοιμασία υλικού ανασκόπησης

Τέλος,συλλέγουμε και προετοιμάζουμε υλικό (κυρίως φωτογραφίες και βίντεο) για να φτιάξουμε ενα βίντεο-ανασκόπηση με όσα έχουμε κάνει αυτά τα 2 χρόνια στο comenius!!

 


7.2.2014

Nεα,νεα,νεα!

Πρώτα απο όλα,θα θέλαμε να σας πούμε οτι μια συντάκτρια μας η Θεόνη Παπαδουράκη γιορτάζει σήμερα τα 14 γενέθλια της.

Το σχολείο μας,10ο Γ.Η,διοργανώνει ενα διαγωνισμό με σχέση την έκφραση ποιήματος στην φωτογραφία ο οποίος λήγει στης 28.2.2014.Μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

Το βραβείο θα είναι μια ημιεπαγγελματική compact φωτογραφική μηχανανή.

 

Ακόμα τα γυρίσματα του stop-motion ερχονται στο τελος τους σημερα.

Για την ολοκλήρωση του θα χρεάστει να προσθέσουμε τα ηχητικά εφέ και τους τιτλους.Ακομα το stop-motion video θα ''ταξιδεψει'' στην Πολωνια για την παρουσιαση και θα παρει μέρος σε 3 διαγωνισμούς!

 

21.02.2014

Πολλή δουλειά και προετοιμασίες! =)

Στην σημερινή μας συνάντηση ασχοληθήκαμε με αρκετά θέματα όπως:

 

-Ψηφοφορία καλύτερων φωτογραφιών απο το 4ο meeting

Όλα τα παιδιά του προγράμματος ψηφίσαμε τις φωτογραφίες που μας άρεσαν περισσότερο απο το 4ο meeting που έγινε στην πόλη μας!! Οι φωτογραφίες βρίσκονται στην Gallery του focus-on-europe-is-great,είναι τραβηγμένες απο τα παιδιά που βρίσκονται στο πρόγραμμα τόσο απο την δική μας χώρα,όσο και απο τις υπόλοιπες χώρες και πραγματικά θα δυσκολευτούμε αρκετά να διαλέξουμε τις καλύτερες!

-Προσθήκη ηχητικών εφέ στο stop-motion

Aφού τα γυρίσματα του stop motion,έχουν ολοκληρωθεί,πλέον ασχολούμαστε με το μοντάζ και την σύνδεση των κομματιών! Την προσθήκηηχητικών εφέ έχει αναλάβει η Μαρία Προμπονά και τους τίτλους η Βιργινία Τσακαλάκη! Τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σε λίγο καιρό εκτός απροόπτου!

-Συγγραφή κειμένου για την ανασκόπηση του comenius

Σήμερα αρχίσαμε να γράφουμε ένα κείμενο σχετικά με ο,τι έχουμε κάνει όλον αυτόν το καιρό στο comenius.Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χωρέσουμε τόσες αναμνήσεις σε ένα κείμενο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ο,τι καλύτερο! Αυτό το κείμενο μαζί με ένα βίντεο θα το χρησιμοποιήσουμε σε μια παρουσίαση του προγράμματος στην Ανδρόγεω!

 

11.04.14

ΕΚΔΡΟΜΕΣ,ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ =)

-ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ

Πριν λίγο καιρό,είχαμε επισκέψεις απο Χανιά!Τα παιδιά του 2ο Γυμνασίου Χανιών επισκέφθηκαν το σχολείο μας στα πλαίσια της εκδρομής τους στο Ηράκλειο.Εκείνη την ημέρα είχαμε την ευκαιρία να τους δείξουμε το Stop Motion και τις φωτογραφίες απο τον διαγωνισμό ''Μια φωτογραφία αξίζει όσο ένα ποιήμα''.Επίσης αυτά τα παιδιά,έχουν κινηματογραφική ομάδα και μας έδειξαν και οι ίδιοι κάποια δικά τους βίντεο!

 

-ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη που είχαμε αποφασίσαμε να ανταποδώσουμε! Έτσι κάναμε μια μονοήμερη εκδρομή στα Χανιά στην οποία επισκεφθήκαμε το 2ο Γυμνάσιο Χανίων και το λιμάνι των Χανίων.Εκεί τραβήξαμε φυσικά πολλές φωτογραφίες,μάθαμε την ιστορία των Χανιών,κάναμε νέες γνωριμίες και επισκεφθήκαμε μια έκθεση με δημιουργίες πολλών παιδιών απο σχολεία των Χανίων.Περάσαμε υπέροχα!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
''ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ''

Τον καιρό που μεσολάβησε απο την προηγούμενη ενημέρωση της σελίδας,βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, ''Μια φωτογραφία αξίζει όσο ένα ποιήμα''.Οι νικήτριες του διαγωνισμού ήταν:


Δουκιαντζάκη Ρένια

που κέρδισε μια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ (προσφορά του Συλλόγου)
Προμπονά Μαρία
που κέρδισε ένα βιβλίο σχετικό με την τέχνη της φωτογραφίας
Βαρδαλαχάκη Δήμητρα

Συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν και σε όσα συμμετείχαν!

 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Το Σάββατο,5 Απριλίου η ομάδα μας συμμετείχε στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στην αίθουσα ''Ανδρόγεω'' .Εκεί παρουσιάσαμε το Stop-Motion και είπαμε λίγα λόγια για την ομάδα μας! Επίσης φτιάξαμε με μεγάλη κατασκευή απο κούτες,στις οποίες κολλήσαμε πάρα πολλές φωτογραφίες.Το αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο και εντυπωσιακό! Αυτή την κατασκευή λοιπόν της τοποθετήσαμε στο φουαγιε.Μόλις τελείωσε η παρουσίαση,επιστρέψαμε στο φουαγιέ οπου είχαμε στήσει ενα δικό μας τραπέζι.Απο εκεί περνούσαν αρκετοί άνθρωποι που είδαν την δουλειά μας,καθώς και κάποια τοπικά τηλεοπτικά κανάλια!

 

-ΤΡΕΧΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ(!)

Ο Διαγωνισμός με τα ποιήματα λήγει την επόμενη Παρασκευή!Μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή!

Αντώνης Λαγουδάκης

Θεόνη Παπαδουράκη

Ναταλία Γιαννούλη

 

Eπιμέλεια Κειμένων:

Χρύσα Μπολάκη

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23