Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 4η συνάντηση του προγράμματος Focus On Europe στο σχολείο μας. Το 10ο Γυμνάσιο και οι οικογένειες μαθητών του προγράμματος υποδέχθηκαν 19 μαθητές και 9 καθηγητές από Ολλανδία, Πολωνία και Πορτογαλία σε μια συνάντηση με θέμα τη Φωτογραφία και συγκεκριμένα τα Τοπία.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ενθουσιασμένοι από τη συνάντηση που περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες στο σχολείο, εργαστήρια Καλλιτεχνικών και Πληροφορικής, Παρουσιάσεις Τοπίων από όλες τις χώρες, Έκθεση Φωτογραφίας Διακοπών αλλά και εκδρομές στην πόλη μας, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Φιλοξενούμενοι στο Ηράκλειο βρίσκονταν για 6 ημέρες - έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου- 19 μαθητές και 9 καθηγητές από τις τρεις Ευρωπαϊκές χώρες. Μαζί με 32 μαθητές της Β? και της Γ? τάξης από το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τους καθηγητές τους, φωτογραφίζουν μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τοπία σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, επισκέπτονται αίθουσες τέχνης και εκθέσεις φωτογραφίας και μετέχουν σε παιχνίδια γνωριμίας και κυνήγι θησαυρού, ενώ κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψης στο 10ο Γυμνάσιο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα φωτογραφίας από τον διακεκριμένο φωτογράφο Charles Weber, να βιώσουν την ελληνική σχολική ζωή, αλλά και να επισκεφτούν για πρώτη φορά την ολοκαίνουρια πτέρυγα του σχολείου μας.

Στο πλαίσιο του «Focus On Europe» έχουν προηγηθεί και θ? ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις των μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους στις υπόλοιπες χώρες, ενώ σημαντική παράμετρος του Προγράμματος είναι το γεγονός ότι οι μαθητές διαμένουν στα σπίτια των μαθητών της χώρας που επισκέπτονται και γνωρίζουν από κοντά τις καθημερινές συνήθειες και τον οικογενειακό τρόπο ζωής τους.

Ευχαριστούμε:

* Την Περιφέρεια Κρήτης

* Το Δήμο Ηρακλείου

* Το Δήμο Ρεθύμνου

* Το Δήμο Αγίου Νικολάου

* Τον ΕΟΤ

για τη βοήθεια τους στην παροχή βιβλίων, τουριστικού υλικού, φυλλαδίων, CDs, δώρων για την Ελλάδα, την Κρήτη, την Κρητική Διατροφή, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Ευχαριστούμε, επίσης,

τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιαλιτάκη Νίκο για την ευγενή προσφορά για την υποδοχή και ξενάγηση των φιλοξενούμενων στη Λότζια και τα δώρα που προσέφερε στους Ευρωπαίους συνεργάτες του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου,

Το Europe Direct Κρήτης και ειδικότερα την κα. Βασιλική Μαδούλκα για την προσφορά δώρων, γραφικής ύλης και πληροφοριακού υλικού,

το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου για το γεύμα που οργάνωσαν και παρέθεσαν στους Ευρωπαίους καθηγητές και μαθητές στο σχολείο μας,

το δήμο Ηρακλείου για την οικονομική κάλυψη μιας ημερήσιας μετακίνησης στο Ρέθυμνο,

το Δήμο Αγίου Νικολάου για το γεύμα που οργάνωσαν και παρέθεσαν στους Ευρωπαίους καθηγητές και μαθητές στην παραλία του Αλμυρού

την κ. Αρβανίτη Ματίνα για την αφιλοκερδή της ξενάγηση στο κάστρο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο.

Πάνω από όλα όμως είναι απαραίτητο να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στις 19 οικογένειες που φιλοξενούν και αγκαλιάζουν σαν παιδιά τους όλους τους μαθητές από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της συνάντησης και φυσικά σε όλους τους μαθητές μας που συμμετέχουν και στηρίζουν το πρόγραμμα με όλες τους τις δυνάμεις.

Νιώθω ακόμη την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Διευθυντή κ. Πετροδασκαλάκη Νικόλαο και σ? όλο το σύλλογο καθηγητών του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου και ιδιαίτερα στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος: Ανδρεάδου Αλίκη, Αθανασιάδου Κυριακή, Μανέτα Παναγιώτα, Κατσιρντάκη Αικατερίνη, Ζαμπετάκη Ελένη, Σωτηριάδου Δομινίκη, Πολυχρονάκη Αντώνη, Παχίδου Αγγελική, που με τον τρόπο του ο καθένας εξασφάλισε την επιτυχημένη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής αυτής συνάντησης.

Ο Συντονιστής του Προγράμματος

 

Τζωρμπατζάκης Αλέξης

mini-teamphoto.jpg

 

Ενημερωτικά Γονέων-Παιδιών

Ενημερωτικό Σημείωμα για τις Γραπτές Εξετάσεις Ιουνίου --> ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Σύντομος Οδηγός για την Διαχείριση των Εξετάσεων από το ΕΛΜΕΠΑ --> ΟΔΗΓΟΣ

Ενημερωτικά για γονείς και παιδιά (Κακοποίηση, Βία, Διαδίκτυο) --> ΔΕΙΤΕ

Επιλογές Σπουδών Μετά το Γυμνάσιο --> Σ.Ε.Π

 

 

 
 
 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Focus On Europe Our School Meets Europe!
COMENIUS
2012-2014
ERASMUS+ KA1
2014-2016

logo

ERASMUS+ KA1
2016-2018
ERASMUS+ KA2
2016-2019
creative learning LOGO logo
Euro Movie Makers

ERASMUS+ KA2
2019-22

ERASMUS+ KA2
2020-23